• Élet
Faktor

Sokkal tudatosabb, aki pornót néz

Egy új kutatás szerint azok, akik pornót néznek, sokkal tájékozottabbak és nyitottabbak a nőket érintő társadalmi kérdésekre.

Annak ellenére, hogy milliárdos üzletág a pornóipar, sokan támadják, mert szerintük tárgyként mutatja be a nőket, lealacsonyítja és megalázza őket, valamint a férfiakban is téves elképzelés alakul ki arról, milyen a normális szexuális együttlét, sőt, egyes nézetek szerint a nők gyűlöletére tanít.

illusztráció

illusztráció

A Western University kutatói azonban most bebizonyították, hogy azok a nők és férfiak, akik pornót néznek, sokkal tudatosabbak és a feministák túlnyomó többsége is nézett már ilyen filmet.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A kutatók több mint 24 ezer embert kérdeztek meg az Egyesült Államokban, az adatokból pedig kiderült, hogy a nők 56 százaléka néz pornót, és 53 százalékuk házas volt. Az eredmények azt mutatták, hogy azok a nők és férfiak, akik bevallották, láttak már pornófilmet, sokkal tájékozottabbak voltak és határozottabb véleményük volt a nőket érintő társadalmi kérdésekben – úgy, mint az abortusz kérdése, vagy a nők szerepe az üzleti világban, a nemek közötti fizetéskülönbségek, vagy, hogy a nők juthatnak-e hatalmi pozíciókba.

    A kutatók szerint ez azt mutatja, hogy a radikális feministáknak nincs igazuk, amikor a pornót hibáztatják a nők és férfiak egyenlőtlensége miatt. Arra viszont felhívták a figyelmet, hogy ha valaki túl sok pornót néz, az már káros lehet. Az agyban ugyanis ugyanolyan függőséget okozhat, mint az alkohol és a drogok.

    Top 16