• Külföld
Faktor

Pusztított az áradás, több tucatnyian haltak meg a monszun miatt

A halálos áldozatok többsége vízbe fulladt, vagy földcsuszamlás temette be.

Legkevesebb 39 ember meghalt India déli részén, Kerala államban az elmúlt száz év egyik legsúlyosabb monszunévada miatt kialakult áradásokban - tudatták helyi illetékesek hétfőn.

Az anyagi kár is jelentős, a hatóságok 1,1 milliárd dollárra (kb. 310 milliárd forint) becsülik. Több autópálya járhatatlanná vált, és mintegy ezer hektáron a termény is elpusztult. A keralai miniszterelnöki hivatal Twitter-üzenetben azt közölte, hogy csaknem 20 ezer ház vált lakhatatlanná, és tízezer kilométernyi közút ment tönkre - írja az MTI.

Az alacsonyabban fekvő területekről 33 372 embert telepítettek ki, és több mint 300 állami befogadóközpontban helyezték el őket. A halálos áldozatok többsége vízbe fulladt, vagy földcsuszamlás temette be. Öt embert eltűntként tartanak nyilván.

Pinaraji Vidzsajan keralai kormányfő szerint 1924 óta a második legsúlyosabb az árvízhelyzet az államban, 14 körzetből 10 súlyosan érintett, és 27 helyen kellett megnyitni a gátakat, hogy csökkenteni lehessen a rájuk nehezedő nyomást. A meteorológusok egészen szerdáig súlyos vagy különösen súlyos esőzéseket jeleznek előre Kerala sok részén.

Kommentek:

Top 0