• Külföld
Faktor

Sokáig az orvosok sem jöttek rá, egy gyógyszertől bénult le a fiatal lány

A betegség sajnos nem gyógyítható, de a tünetek megszüntethetők.

A 26 éves, venezuelai Katrina Parránál egyik karácsony alkalmával jelentkeztek az első tünetek: nagyon fájt a hasa és folyamatosan hányt, ezért az intenzív osztályra került. A kórházban tovább súlyosbodtak a tünetek, és a lánynak annyira legyengült az immunrendszere, hogy vérmérgezést kapott és további két hónapig intenzív osztályon ápolták. Az orvosok ez idő alatt nem jöttek rá, pontosan mi baja van.

Aztán még rosszabbra fordult a helyzet: a fiatal ugyanis teljesen lebénult, már a nyelvét sem tudta mozgatni - írja az au.news.yahoo.com. A lányról végül nyolc hónap után derült ki, hogy porfíriában szenved. Ez egy olyan betegség, a hemoglobin felépítésének a zavara okoz és a megjelenését előidézheti a stressz vagy éppen bizonyos gyógyszerek szedése - utóbbi történt Katrinánál is. A lány ugyan súlyos beteg volt, mégis minden nap beszedte a fogamzásgátlóját, és ez vezetett a szörnyű állapotához.

A betegség sajnos nem gyógyítható, de a tünetek megszüntethetők, ezért Katrina azonnal leállt a gyógyszerszedéssel. Ezt követően két éven keresztül ápolók jártak hozzá és intravénás gyógyszereket adagoltak neki. Fizioterápiára kellett járnia, hogy ismét mozogni tudjon. Végül azonban teljesen felépült, azóta pedig nagyon odafigyel magára.

Három éve nem jelentkezett nála semmiféle tünet, és mára az egészség a legfontosabb a számára, ezért jelenleg fitneszedzőként dolgozik.

Kommentek:

Top 0