• Belföld
Faktor

Sok lesz a lezárás, erre készüljön a hosszú hétvégén

Mutatjuk, milyen forgalomkorlátozásokra kell készülni.

Az augusztus 20-ai rendezvények miatt Budapest több kerületében forgalomkorlátozásokra kell készülni a hosszú hétvégén - írja a police.hu.

08.17.Pénteken 0 órától kedd reggel 6 óráig lezárják a Lánchíd utcát és az Ybl Miklós teret. 0 órától hétfő este 6 óráig lezárják a Szent Gellért rakpart két forgalmi sávját is a Hegyalja úttól a Rudas fürdő végéig. Péntek estétől kedden hajnalig lezárják a Clark Ádám teret, a Fő utcát a Halász utcától a Clark Ádám térig, a Lánchidat (a gépjárműforgalom elől), az Alagutat, valamint az Alagút utcát az Attila úttól az Alagútig.

Pénteken 0 órától jövő kedden reggel 6 óráig megállási tilalom lép életbe többek között a Lánchíd utcában, a Várkert rakparton, az Attila úton, a Fő utcában, a Bem rakparton, a Budai alsó rakparton.

08.18.Szombaton hajnaltól kedd hajnalig a Lánchíd északi járdáját a gyalogos forgalom elől is lezárják. A teljes forgalom elől augusztus 20-án 17 órától este 23 óráig lesz lezárva a Lánchíd.

08.19.Vasárnap reggeltől hétfő hajnalig nem lehet közlekedni a Szent Gellért rakparton a Rudas fürdőtől az Erzsébet hídig. Délután 2 órától hétfőn hajnali 1 óráig lezárják a Szent Gellért rakpart, a Budai alsó rakpart, a Krisztina körút, az Attila út, a Hegyalja út, a Naphegy utca, a Kereszt utca, a Kossuth Lajos utca, a Szabad sajtó út, és a Március 15. tér egyes szakaszait.

Vasárnaptól szintén kedd hajnalig nem lehet majd megállni a Budai alsó rakpart, s a Pesti alsó rakpart egyes szakaszain.

Vasárnap reggeltől hétfő reggelig a Döbrentei téren, a Szent Gellért rakparton és a Krisztina körúton, míg kedd reggelig a Pesti alsó rakparton a Lánchíd északi parkolójában lesz érvényben megállási tilalom.

08.20.Hétfő reggeltől kedd hajnalig lezárják továbbá a Budai alsó rakpart és Pesti alsó rakpart egyes szakaszait.

Este 7 órától várhatóan 22.30-ig a Margit híd (gyalogos forgalom függvényében gépjármű forgalom zárása) – Szent István körút – Bajcsy-Zsilinszky út – Károly körút – Múzeum körút – Vámház körút – Szabadság híd – Szent Gellért tér – Kelenhegyi út – Szirtes utca – Sánc utca – BAH csomópont – Alkotás utca – Széll Kálmán tér – Margit körút – Tölgyfa utca – Margit híd által határolt területet is lezárják.

Augusztus 20-án 0 órától kedd hajnalig nem lehet majd parkolni a Széchenyi felső rakparton a Balaton utca és a Kossuth tér között, Jászai Mari téren (Margit híd déli részénél a parkoló területén), a Széchenyi felső rakparton a Kossuth tér és a Széchenyi tér között, a Széchenyi téren körben, valamint a Magyar Tudományos Akadémia parkolójában, továbbá a Bem rakpart mindkét oldalán a Halász utcától a Bem térig.

Azok a sofőrök, akik az érintett terület megállni tilos jelzéssel ellátott útszakaszán parkoltak és járművüket elszállították, a 06-80-180-780-as zöldszámon érdeklődhetnek arról, hová vitte el az illetékes hatóság járművüket, valamint a további teendőikről. A telefonszám 2018. augusztus 17-én 0 órától augusztus 22-én 20 óráig üzemel.

Kommentek:

Top 0