• Külföld
Faktor

Sok embert élve hoztak ki a romok alól

Majdnem száz túlélőt emeltek ki Pakisztánban csütörtökig a romok közül, miután az előző nap összeomlott egy üzemépület. A legfrissebb adatok szerint 18-an haltak meg.

Az üzem Lahor közelében állt és műanyag zsákokat gyártott. Valószínűleg a múlt heti földrengés miatt dőlt össze. A mentőalakulatok szerint még mindig több tucatnyi dolgozó van az épület alagsorában.

A romok közt rekedt emberektől mobiltelefonon is érkeztek életjelek. Az egyik ember a helyi tévének telefonált. Elmondta, hogy társaival az első szinten dolgoztak, amikor leszakadt a mennyezet. Azt mondta, hallja a felette dübörgő munkagépet, ami reményt ad arra, hogy élve kiszabadulhat.

Körülbelül 150 ember dolgozhatott az épületben a baleset idején. Csak lassan folyhat a mentés, nehogy további sérüléseket okozzanak a bennrekedt embereknek.

Túlélők azt mondták, hogy az üzem tulajdonosa egy további, harmadik szintet emelt az épületre. Figyelmen kívül hagyta az építési vállalkozó tanácsát, aki szerint be kellett volna szüntetni az építkezést, mivel repedések jelentek meg az épület falain - írja az MTI.

Egy munkás szerint a tulajdonos vitatkozott is az építővel, mert az az építés leállítását kérte a múlt heti 7,5-ös erősségű földrengés után. A tulajdonos egyike halálos áldozatoknak.

Top 0