• Belföld

Sok a baleset, az útra fagyhat az olvadó hó

A havazás miatt több megyében is lelassult a közlekedés. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében délután kezdett el esni a hó, Nyíregyháza környékén péntek estig néhány centi hó hullott. Borsod megyében már nem esik a hó, de éjjel lefagyhat az útra.

A főutak és az autópályák latyakosak és vizesek a hó miatt, de jól járhatóak. Az MTI szerint azonban Nyíregyházán és a város környékén lelassult a forgalom. Dóka Imre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője azt mondta, hogy délután öt óráig két baleset történt az időjárás miatt. Baktalórántházánál egy mikrobusz borult fel, Tiszabercel és Gávavencsellő között pedig egy autó az árokba borult. Egyik balesetben sem sérült meg senki.

Illusztráció.

Illusztráció.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében délelőttől már nem esik a hó. Az enyhébb idő miatt elkezdett olvadni, ezért este és éjszaka lefagyhat az útra, ez pedig gondot okozhat az autósoknak. Papp József, a társaság megyei ügyeletese azt mondta, hogy a közútkezelő társaság munkagépei folyamatosan dolgoznak, hogy a fagyás ne lassíthassa a forgalmat.

A megyében péntekre virradóra és reggelre helyenként 5-8 centiméter hó esett, de az edelényi, putnoki térségben 8-10 centimétert is mértek. Több baleset is történt a hó miatt, a legsúlyosabb a 3-as főúton, Garadna közelében volt. A balesetben öt ember sérült meg, amikor két kamion és egy kisbusz ütközött össze.

A Bükkben, Bánkúton 13 centiméternyi hó esett, ezért a település síklubjának honlapja szerint szombaton elindítják a szánkópálya E és L jelű felvonóit, illetve a D jelűt is. Debrecenben pedig délután esett sűrű hó.

Top 0