CsR

Soha nem látott pánik Nizzában: az életükért futottak az emberek

Ismail Khalidi amerikai-palesztin író is Nizzában volt, amikor a tunéziai származású férfi lövöldözni kezdett. Az író azt mondja, soha nem látott hisztéria és pánik uralta el az embereket.

Mint arról a Faktor is írt, egy 31 éves tunéziai származású férfi a tengerparton, a Promenade des Anglais-n a nemzeti ünnep estéjén tűzijátékot néző embereket mészárolt le Nizzában.

Előbb lövöldözni kezdett, majd folyamatosan gyorsított és teherautójával a tömegbe hajtott. Egy szemtanú szerint úgy gázolta el az embereket, mint a kuglibábukat, nem válogatott, még a gyerekeket sem kímélte. Ott volt a tömegben Ismail Khalidi amerikai-palesztin író, aki szinte filmszerűen mondta el, ő hogyan élte meg a támadás pillanatait.

" Hirtelen azt láttuk, hogy egy eszeveszett ember jön a Promenade de Anglais -n.

Aztán az emberek futni kezdtek, minden irányból emberek futottak, csak jöttek száz és száz ember egymás után. Kitört a pánik, még soha nem láttam ilyen káoszt és hisztériát. Az emberek futottak az életükért, nem tudták igazán, hogy miért és hova.

Az író a barátaival elhagyta a helyszínt, mert úgy érezték a hisztérikus tömeg veszélyes. Láttak egy férfit, aki átdobálta a gyerekeit a kerítésen majd ő is utánuk vetette magát - írja a Guardian.

Eddig nyolcvanan haltak meg.

Kommentek:

Top 0