• Külföld
Faktor

Élőben közvetítette Facebookon az utazást, halálos balesetet okozott

Két fiatal is életét vesztette Romániában.

Életét vesztette autóbalesetben egy 14 éves és egy 18 éves fiú csütörtök este Vrancea megyében. A gépkocsi sofőrje élőben közvetítette Facebookon a tragédiát.

A Maszol úgy tudja, hogy a baleset az E85-ös jelzésű úton történt, Tamboiesti közelében. A nagy sebességgel haladó autó lesodródott a nedves útról, és egy hídfőnek ütközött. A Vrancea megyei rendőrség tájékoztatása szerint az autó négy fiatal utasa közül kettő a helyszínen életét vesztette: egy 14 és egy 18 éves fiú. A 19 éves sofőr és egy 17 éves utas csak enyhe sérüléseket szenvedett.

A tragédiát nagy valószínűséggel az okozhatta, hogy a gépkocsi vezetője nem az utat, hanem folyamatosan a kormány mögé helyezett telefonját figyelte. A fiatalok ugyanis élő adásban közvetítették Facebookon a száguldásukat. Az életük utolsó másodperceit rögzítő felvétel felkerült a YouTube-ra.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Néhány hete egy Maros megyei kisbusz kilenc utasa meghalt, mert a sofőr élőben közvetítette a Facebook-oldalán a jármű száguldását. A tragédia után a román rendőrség és a belügyminisztérium kampányt indított a vezetés közbeni élő videózás megfékezésére.

    Kommentek:

    Top 16