• Külföld
Faktor

Sobotka: Csehországban nincs terrorveszély

Bohuslav Sobotka, cseh miniszterelnök azt mondta, Csehországban nincs semmiféle terrorveszély, ezért az országnak nincs szüksége hisztériára és a hagyományos karácsonyi ünnepségek, tevékenységek bármiféle korlátozására.

Fotó: AFP / Emmanuel Dunand

Fotó: AFP / Emmanuel Dunand

A rendkívüli kormányülés utáni sajtótájékoztatón beszélt erről a cseh miniszterelnök, melynek fő témája a Cseh Köztársaság jelenlegi biztonsági helyzete volt, a karácsonyi ünnepek miatt.

A kormányfő azt mondta, nem tudnak semmi olyan információt, ami arra utalna, hogy a Cseh Köztársaság területét bármiféle terroristatámadás fenyegetné. Azonban a megszigorított biztonsági intézkedések továbbra is érvényben maradnak, de ez a franciaországi vagy a belgiumi helyzet miatt van.

Mint fogalmazott: "Nem szabad ugyan semmit sem alábecsülnünk, de úgy gondolom, nincs szükségünk semmiféle hisztériára, nem kell aggódnunk és olyan intézkedéseket tennünk, amelyeknek nincsen racionális alapjuk. Valóban nincs semmi ok arra, hogy a következő hetekben lemondjuk a karácsonnyal kapcsolatos hagyományos rendezvényekről" - írja az MTI.

Milan Chovanec belügyminiszter azt mondta, hogy a migrációval összefüggésben nem merültek fel biztonsági gondok, nem tudnak olyan személyekről, akik az Iszlám Állam terrorszervezet területéről tértek volna vissza. Csehországban a nyári hónapok óta, az illegális bevándorlók száma minimálisra csökkent. A menekülttáborok befogadóképességének a tíz százaléka sincs kihasználva.

Top 0