• Tech
Maksa Mónika

A Messenger bekebelezi az SMS küldést is

A Facebook azzal szeretné elérni, hogy az emberek SMS helyett is Messenger üzenetet küldjenek, hogy üzenetküldő alkalmazásába integrálja az SMS-eket is. Hamarosan tehát minden Android felhasználó elolvashatja SMS-eit a Messengerben is, de válaszolni is onnan tud majd.

A TechCrunch szerint az utóbbi napokban több felhasználó is kapott értesítést a Messengerben arról, hogy ezentúl közvetlenül az alkalmazásban olvashatja el az SMS üzeneteit. A Facebook tehát készen áll globális szinten bevezetni az új funkciót.

A fejlesztőknek nem ez az első kísérletük az integrálásra, az androidos alkalmazásban már 2012-ben is megpróbálkoztak vele, de akkor inkább ejtették a projektet, és a Messenger fejlesztésére koncentráltak. Idén februárban azonban ismét elkezdték felmérni, mennyire lenne hasznos egy ilyen szolgáltatás.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Ha a felhasználó úgy dönt, hogy szeretné a két dolgot egy helyen kezelni, akkor csak rá kell böknie a Facebook által küldött üzenetre, majd elfogadni, hogy az alapértelmezett üzenetküldő alkalmazás a Messenger legyen. Ezután az összes eddigi SMS megjelenik majd a Messengerben, de lila lesz, hogy jól elválasztható legyen a kéktől.

    A Messenger színeit egyébként mindenki változtathatja egy-egy adott beszélgetésben, ha a beszélgetésbe lépve a jobb felső sarokban az információ menübe lép. Ott szintén lehet lilát választani, de nem pont olyat, mint amilyen az SMS-eknél lesz.

    Fogadni és olvasni továbbra is lehet majd az alapértelmezett alkalmazásban az SMS-eket, küldeni viszont már csak a Messengerből lehet majd. A funkció csak Androidon lesz elérhető, mert az iOS nem annyira rugalmas, hogy az alapértelmezett üzenetküldő klienst meg lehessen változtatni.

    Kommentek:

    Top 16