• Külföld

Sírtak a rabok amikor a pápa beszélt hozzájuk a világ legveszélyesebb városában

A világ egyik legveszélyesebb településének számító Ciudad Juárez egyik börtönébe látogatott el szerdán hatnapos mexikói körútjának utolsó napján Ferenc pápa.

A katolikus egyházfő néhány száz elítélttel találkozott és arról beszélt, hogy a rabok saját tapasztalataikkal törhetik meg az erőszak és az elidegenülés körét. Azt is mondta, hogy azok, akik megismerték a bűnt és a fájdalmat, ne feledkezzenek el a feltámadásról, az isteni könyörületről, amely új életet ad.

A szabadság elvesztése lehet a legnehezebb és a legsúlyosabb sors. Ezért arra kérte a rabokat, hogy, osszák meg a történteiket a hozzájuk közelállókkal. A pápa szavai heves érzelmeket váltottak ki a fogvatartottakból. Az eseményen, amelyet közvetített a televízió, látható volt, hogy egyes elítéltek elsírták magukat. A pápa ezt a beszédét, Egyesült Államokkal határos Ciudad Juárez város börtönében  mondta, a város a világ legveszélyesebb településének számít. 1,4 millió ember él ott, és már több mint 9 ezren haltak meg a csempészútvonalak ellenőrzéséért egymással rivalizáló bűnbandák közötti leszámolásokban.   A katolikus egyházfő látogatása Chihuahua államba mexikói körútjának befejező szakasza, amelynek során még felkeresi a texasi-mexikói határt. Ezt követően Ferenc pápa - helyi idő szerint este - Ciudad Juárez repülőteréről Rómába repül majd.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Top 16