• Krimi
Faktor

Vészfékezett a vonat Sarkadnál, a tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre egy sofőr

A fénysorompó működött az eset idején, de a sofőr azt állítja, hogy ő nem látta.

A tilos jelzés ellenére a sínekre hajtott egy teherautó vezetője október 31-énreggel Sarkadon, a fénysorompóval biztosított Anti úti vasúti átjáróban. A közeledő vonat vezetője azonnal vészfékezett. A szerelvény azonban már olyan közel volt az átjáróhoz, hogy az intenzív fékezés ellenére is csak az átjáró után állt meg. A két jármű nem ütközött össze, mert a tehergépkocsi vezetője, mikor meglátta a vonatot, gázt adott és még ki tudott hajtani az átjáróból.

Illusztráció.

Illusztráció.

A vasúttársaság munkatársainak bejelentését követően a rendőrök rövid időn belül azonosították a teherautót és annak vezetőjét. A férfi kihallgatásán azt mondta, hogy a napsütés és más egyéb körülmények miatt nem látta jól a fénysorompó jelzését, de szerinte nem tilos jelzésnél hajtott be az átjáróba. A rendőrségi eljárás adatai szerint a fénysorompó üzemszerűen működött, jelezte a vonat érkezését. Ha a fényjelzés a napsütés, vagy más ok miatt nem volt jól látható, a teherautó vezetőjének meg kellett volna állnia. A rendőrség a szarvasi sofőr ellen a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Gyulai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat hétfőn átadta az ügyészségnek - írja a police.hu.

Kommentek:

Top 0