• Külföld
Faktor

Durva videó a sílifbalesetről, magyarok is ültek rajta a drámai pillanatokban

Többen megsérültek, de a magyar turistáknak nem esett baja a grúziai baleset során.

Többen megsérültek egy síliftbalesetben Grúziában a Gudauri síterepen pénteken. Magyar síelők is voltak a liften, ők épségben megúszták a balesetet.

Treer Albert, a helyszínen tartózkodó magyar turista az MTI-nek telefonon elmondta, hogy magyarok is fent rekedtek a 3276 méterre vezető Sadzele liften, amikor nagyjából tíz ülőszék összecsúszott. Közlése szerint a mentés nagyjából másfél órája tart.

A székek először megindultak hátrafelé, hat magyar síelőnek sikerült kiugrania, mielőtt a székek összeütköztek volna, ketten azonban fent rekedtek. A alsó állomáson nagyjából tíz szék roncsolódott szét az ütközésben.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A Georgian Journal honlapja idézte a georgiai egészségügyi minisztert, aki azt mondta, hogy tizenketten sérültek meg, köztük két külföldi, egy ukrán és egy svájci, és hogy egyikük sérülése sem súlyos.

    A miniszter elmondása szerint két embert Tbiliszibe, további nyolcat pedig a gudauri kórházba vittek. A nyolc emberből egy már haza is mehetett. A Georgian Journal jelentése szerint a grúziai belügyminisztérium megkezdte a baleset kivizsgálását.

    Kommentek:

    Top 16