• Krimi
Faktor

Siklóernyős tragédia: barátok voltak az áldozatuk, egyikük otthonánál történt a baleset

A tapasztalatlan sportolók szörnyethaltak.

Együtt kezdték nemrég a siklóernyős tanfolyamot, és együtt halt meg a két szentesi barát, akik fához kötözték magukat gyakorlás közben, majd szinte azonnal szörnyethaltak a zuhanástól.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

Mint azt megírtuk, vasárnap kora délután egy 36 és egy 46 éves férfi halt szörnyet, miután siklóernyőjükkel a földbe csapódtak. Szinte esélyük sem volt a túlélésre. A tragédiáról a Bors a helyszínen megtudta, a két férfi gyakorolni akart az ernyővel, és mivel erős szél fújt, úgy döntöttek, a fához kötve lebegnek majd. Azonban épp ez okozta a vesztüket.

Körülbelül 40 kilométeres szél volt. Úgy tudom, tapasztalt, tanult ernyősök ilyenkor nem veszik elő a felszerelésüket. Rettenetes, ami történt, el nem tudom képzelni, mi vitte rá őket

– mondta lapnak egy helyi férfi. A két férfi régóta jó barát volt,  csak néhány hete kaptak kedvet komolyan a sport kitanulásához. Együtt iratkoztak be egy siklóernyős tanfolyamra. A szörnyű balesetet ráadásul egyikük családja végig is nézte, ugyanis az ő házuk melletti mezőn gyakoroltak.

A rendőrség az ügyben légi közlekedés veszélyeztetése miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Kommentek:

Top 0