• Belföld
Faktor

Sikerült hatástalanítani a bombákat Budapesten, visszatérhetnek a lakók

Sikeresen kiemelték a Dunából és hatástalanították a Magyar Honvédség tűzszerészei a budafoki gázlónál talált két darab második világháborús, egyenként egytonnás amerikai bombát.

A Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred katonái szombat kora délutánra kiemelték és sikeresen hatástalanították azt a két amerikai bombát, amiket a Duna budafoki szakaszán még 2018. októberében találtak.

A művelet ideje alatt a rendőrség 1 kilométeres sugarú körben kiürítést és zárást rendelt el, az érintettek számára négy közeli befogadó helyet nyitottak meg. A lakosok visszatérhetnek otthonukba, a 6-os számú főúton és az érintett utcákban, valamint a MÁV Kelenföld-Érd alsó közötti vonalszakaszán ismét megindulhat a forgalom.

A kiemelésre a Duna alacsony vízállása miatt korábban nem volt lehetőség. A kiürítésre és a műveletre Budapest Főváros Védelmi Bizottsága koordinációja mellett készült fel a honvédség és a rendőrség, valamint a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat, Budafok-Tétény Önkormányzata és a számos közüzemi szolgáltató.

Kommentek:

Top 0