• Belföld
Faktor

Nem mernek Párizsba utazni a magyarok

Sorra mondják le a magyarok a Párizsba tervezett utazásokat. Olyan is van, aki meg sem próbálja visszaszerezni az előre befizetett foglalót, hanem egyszerűen otthon marad.

Mielőtt még a Külgazdasági- és Külügyminisztérium bejelentette volna, hogy azt tanácsolják, mindenki halassza el a Párizsba tervezett utazást, az emberek már elkezdték visszamondani azokat.

Fotó: Europress - Kenzo Tribouillard / AFP

Fotó: Europress - Kenzo Tribouillard / AFP

A Faktornak a legnagyobb online szállásfoglaló oldal, a Booking.com egyik munkatársa azt mondta, hogy az ügyfélszolgálatot rengetegen hívták ma, és a befutó hívások 95 százaléka a párizsi terrortámadással kapcsolatos. A Bookingnál a rengeteg hívás miatt arra kérték a kollégákat, hogy vállaljanak túlórát. Forrásunk azt mondta, hogy ilyen csak a nyári csúcsidőszakban szokott lenni. Mindenki törölni szeretné ugyanis párizsi foglalását, még akkor is, ha a pénzét már nem kaphatja vissza. Elmondta, hogy vannak olyan szállások, amelyek a rendkívüli helyzetre tekintettel akkor is visszaadják a befizetett pénzt, ha az már nem járna vissza. Olyan ügyfeleik is vannak, akik le sem mondják a szállást, hanem egyszerűen csak nem utaznak el.

Nem csak a magyarok félnek Párizsba menni. A BBC tudósítója egy Eurostar vonattal utazott oda, amely a Twitteren közzétett kép szerint teljesen üres volt, holott az összes jegyet eladták rá.

Oroszország pedig azt fontolgatja, hogy korlátozza a Párizsba indított orosz gépek számát.

A párizsi terrortámadásról készített legfrissebb összefoglalónkat itt olvashatja.

Top 0