• Belföld
Faktor

Bajba kerültek a strandolók, több helyen is vízirendőrökre volt szükség a Balatonon

Volt, aki a matracával sodródott, volt aki megfeneklett a parton.

A Balatonon kedden másodfokú viharjelzés volt érvényben. Az erős szél és hullámzás miatt a strandolók gumimatraccal, sup deszkával sodródtak a vízen, Fonyódnál pedig egy vitorlás futott homokpadra a fedélzetén négy fővel. A bajbajutottakat ezért az egyenruhások biztonságban a közeli partra vitték.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a vízen, vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra, társainkra, gyermekeinkre, hiszen nagyon gyorsan kialakulhat egy veszélyhelyzet.

Fontos tudni, hogy elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni, valamint csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével) tilos. 

A viharjelzés figyelembe vételével, a jó helyzetértékeléssel és az alapvető biztonsági intézkedések betartásával legtöbbször megelőzhetők a veszélyhelyzetek - figyelmeztetett a rendőrség a police.hu-n.

Kommentek:

Top 0