• Külföld
Faktor

Scorsese-film is készült a maffiózóról, most szabadult

Felmentett a bíróság a már 80 éves Vincent Asaro amerikai maffiózót. Azzal gyanúsították, hogy részt vett a híres 1978-as Lufthansa-rablásban, amikor maffiózók 6 millió dollárnyi készpénzt és ékszert loptak el a légitársaság egyik raktárából.

A rekordnagyságú rablást és a feltételezett résztvevőit mutatta be Martin Scorsese az 1990-es Nagymenők című filmjében.

Asarón kívül eddig egyetlen embert, egy Lufthansa-alkalmazottat tudtak megvádolni azzal, hogy részt vett a 37 évvel ezelőtti rablásban. Asarót egyébként 2014. januárjában fogták el, azóta őrizetben volt. Az ügyészek szerint a John F. Kennedy repülőtértől körülbelül 1,5 kilométerre egy autóban várta a társait, ő vezette a menekülő rablók autóját.

A vád szerint Asaro a szicíliai maffiával kapcsolatban álló Bonanno család egyik befolyásos tagja. A Lufthansa-rablás mellett azzal is megvádolták, hogy 1969-ben egy láncos nyakörvvel fojtott meg egy állítólagos informátort, megölte az egyik rokonát, és egy páncélautót is kirabolt.

Asaro a levegőbe emeli a kezét, ahogy kijön a bíróságról. Fotó: twitter.com/CBCNews

Asaro a levegőbe emeli a kezét, ahogy kijön a bíróságról. Fotó: twitter.com/CBCNews

Asarót csütörtökön mentették fel a 3 hetes tárgyalás után. A BBC azt írja, hogy mikor kilépett a bíróságról, levegőbe emelt kézzel üvöltözte, hogy

Szabad vagyok!

Majdnem két évig volt őrizetben, azt mondta, hogy semmi másra nem vágyik, csak egy tál jó ételre, és hogy láthassa a családját. Asaro ügyvédjei mindössze arra alapozták védelmet, hogy a tanúként meghallgatott emberek maffiózók és profi hazudozók, akik fizetség vagy kegyelem ellenében tanúskodnak hamisan.  

Top 0