• Külföld

Schiffer a brüsszeli repülőtérről: biztonsági zónában várakoznak az utasok

Schiffer András, az LMP társelnöke a Brussels Airlines egyik gépével ment Brüsszelbe. Nem sokkal a robbantások után érkezett.

Semmilyen mozgás nincs a brüsszeli Zaventem repülőtér kifutóján, a reptérre utolsóként leszállt gépek utasai egy ideig nem szállhattak ki a repülőből, majd 10 óra 20 perckor egy biztonsági zónába terelték őket - mondta az MTI-nek Schiffer András. A politikus a Brussels Airlines egyik járatával ment Brüsszelbe nem sokkal azután, hogy valószínűleg kettős öngyilkos robbantás történt a nemzetközi repülőtéren. Az egyik brüsszeli metróállomásnál is robbantottak, erről itt olvashat.

Korábbi kép Schiffer Andrásról (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Korábbi kép Schiffer Andrásról (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Schiffer András azt mondta, hogy reggel 8 óra 20 perc körül landolt a gépe, pár perccel a robbanás után. Előttük a spanyol Iberia Airlines repülője ért földet, ennek utasai szintén a gépben várakoztak. A politikus gépe - amely utolsóként szállt le a brüsszeli reptéren - váratlanul már a kifutópályán megállt, ekkor közölték az utasokkal, hogy a repteret lezárták. Néhány perc várakozás után a repülő a dokkolóba érkezett, a spanyol gép mellé.

Fotó: Europress-Jonas Roosens / Belga / AFP

Fotó: Europress-Jonas Roosens / Belga / AFP

A társelnök szerint később arról értesítették őket, hogy a repülőtérről mindenkit elküldtek, hivatalos tájékoztatást viszont a robbantásról nem kaptak. Az utasok még a biztonsági zónában várakoznak, nagyobb poggyászaikat a fedélzeten kellett hagyniuk.

Top 0