• Külföld
Faktor

Borzalmas új fegyvert választottak a fiatalok

Kegyetlen támadáshullám söpör végig az Egyesült Királyságon: drasztikusan megnőtt a savval elkövetett támadások száma.

Legutóbb múlt pénteken sebesített meg a maró folyadékkal öt embert egy 15 és egy 16 éves fiú – egyik áldozatuk, egy 20 éves férfi életét örökre megváltoztatja a sav okozta sebesülés.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A londoni rendőrség jelentése szerint míg 2015-ben csak 261 savas támadás történt, 2016-ra ezek száma már 454-re emelkedett, és a folyamatot úgy tűnik, nem lehet megállítani.

  A savat, mint fegyvert a rivalizáló bűnbandák hozták vissza a brit városok utcáira, de hamar népszerűvé vált a piti bűnözők körében is. A legtöbb esetben lopás, rablás esetén használják ezt az áldozatokkal szemben, mivel gyorsan hat, de csak ritkán halálos. Emellett olcsó, könnyebben hozzáférhető, mint egy pisztoly vagy egy kés, és elrejteni is könnyű, hiszen csak egy flakonra van szükség hozzá - írja a Fox News.

  A londoni rendőrség az utóbbi időben vizsgálta egy modell esetét, akit savval fröcsköltek arcon, valamint egy night clubban történt támadást is, ahol két ember részlegesen megvakult a maró anyagtól. De beszámolójuk szerint már 12 éves gyereknél is találtak savat – a fiú állítása szerint önvédelemből hordta magával.

  A barbár támadások hatására egyre többen vetik fel, hogy szigorítani kell a savvásárlások feltételein.

  Kommentek:

  Top 16