• Külföld
Faktor

Sárlavinába fulladt egy férfi, mindent elönt az özönvíz

Ítéletidő tombol Belgiumban, amely leginkább az ország déli régióiban nehezíti a közlekedést. Az eső utcákat és házakat önt el, emberéleteket veszélyeztet.

Fotó: Europress-Eric Lalmand/Belga/AFP

Fotó: Europress-Eric Lalmand/Belga/AFP

A szél ágakat tört le, egy fát pedig kidöntött Dison városban. A hirtelen lezúduló víz elöntötte Dison, Verviers és Pepinster utcáit, és a víz sodorta fadarabok megrongálták az akkorra már méteres vízben álló autókban.

A sérülések elkerülésének érdekében a rendőrség arra kérte az embereket, hogy maradjanak házaikban, a földszinti ajtókat és ablakokat pedig tapasszák be.
Fotó: Europress-Eric Lalmand/Belga/AFP

Fotó: Europress-Eric Lalmand/Belga/AFP

A heves villámlásokkal kísért vihar nem kímélte a nemzetközi repülőteret sem, de számos közúton, és az ajtópálya egyes szakaszain és alagútjaiban is áll a víz. A Belgiumot sújtó viharos időjárás péntekre érte el az ország dél-keleti részét, ahol a rossz idő miatt több patak és folyó megáradt és elárasztotta Nassogne és Jemelle környékét, írja az MTI. Az érintett településen több embert kellett kimenekíteni házából. Az árvíz számos falut elzárt a külvilágtól, mivel a környék közútjai is járhatatlanok lettek.

A szövetségi ügyészség szerint a négy napja tartó viharos esőzéseknek eddig egy áldozata van, egy hatvanéves férfi, aki a házát elöntő sárlavina elől próbált menekülni, amikor elmerült a vízben, és megfulladt. Az árvízveszély azonban a Meuse, a Wamme és a Vesdre folyók váratlan és hirtelen vízállás-ingadozása miatt továbbra is fennáll.

Franciaország is áradással küzd, bár a Szajna már elkezdett visszahúzódni. Erről itt és itt olvashat részletesebben, itt pedig képeket talál a francia árvízről.

Top 0