• Sport
Faktor

Exkluzív: botrány a sajtótájékoztatón, kiakadt a világbajnok!

A napokban New Yorkban rendezik a sakkozók világbajnoki döntőjét Magnus Carlsen és Szergej Karjakin között. A finálé tizedik partiját Carlsen nyerte, így kiegyenlített. A norvég címvédő a nyolcadik meccs után viszont nehezen tudott uralkodni magán. A helyszínen van tudósítónk, Boros Dénes nemzetközi sakknagymester. Az alábbiakban az ő írását közöljük, szubjektív gondolatai közelebb hozza a világbajnoki döntő légkörét.

Carlsen (balra) nehezen tudta palástolni csalódottságát, de első győzelme után újra tudott mosolyogni (Fotó: Róder András)

Carlsen (balra) nehezen tudta palástolni csalódottságát, de első győzelme után újra tudott mosolyogni (Fotó: Róder András)

A nyolcadik játszmában Karjakin hatalmas csatában felülmúlta ambiciózus világbajnok ellenfelét, Carlsent.

Elérkezik a sajtótájékoztató ideje. Megkezdődnek az első tv-s interjúk.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Karjakin vidáman beszélget a az orosz csatornával, Carlsen egyenesen a sajtókonferenciára érkezik. Láthatólag megviselték az események. Letaglózottan vár az ellenfelére.

  Eltelik egy perc. Az ellenfél nem érkezik meg. Carlsennek elfogy a türelme,  dühösen távozik. Az ajtóban próbálják maradásra bírni, de nem sikerül. Nem tudni, hogy visszatér-e.

  A sajtótájékoztató elkezdődik, a világbajnok nélkül. A hangulat feszült, a nézőközönség nem érti az eseményeket, Szergej rajongótábora eksztázisban.

  Lelkes bekiabálások, dicsőítik kitűnő védekező és támadó lépéseit.

  Carlsen továbbra sincs sehol. A sajtótájékoztató befejeződik.

  A hírek lassan érkeznek. Már egy kicsit többet tudunk az eseményekről. Carlsen protokollt sértett és pénzbüntetésre számíthat.

  A szerződés szerint mindkét félnek kötelessége megjelennie a nézőközönsége előtt. Carlsen ezt elmulasztotta, de ennek ellenére fellebbezett a pénzbüntetés ellen.

  Meg nem erősített hírek szerint a következő történt: miután Carlsen távozott a sajtózónából, szóltak neki, hogy vagy kint várja meg Karjakint, vagy menjen vissza, és ott várja meg, míg mindketten megkezdhetik a sajtótájékoztatót.

  Állítólag bent is beszéltek vele, hogy ha kell, kaphat egy kis időt, hogy kipihenhesse a nyolcadik játszmát.

  A többit már ismerjük, Carlsen nem tért vissza a nyolcadik játszma sajtótájékoztatójára. A tizedik meccs után viszont már mosolyogva köszöntötte a sajtó képviselőit.

  Kommentek:

  Top 16