• Külföld
Faktor

Saját növendéke végzett a kiképzőtiszttel

A támadásban egy másik, meg nem nevezett amerikai katona is megsebesült.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Saját növendéke lőtt le egy amerikai kiképzőtisztet Afganisztánban - közölték amerikai tisztviselők.

A 39 éves Brent Taylor az amerikai katonai hírszerzés tisztje, egyúttal a utahi nemzeti gárda őrnagya, és az ugyancsak utahi, nagyjából 17 ezer lakosú North Ogden polgármestere volt - írja az MTI. Taylor afgán kommandósokat képzett ki, szombaton végzett vele az egyik tanítványa. A támadásban egy másik, meg nem nevezett amerikai katona is megsebesült. Az elkövetővel végeztek az afgán erők.

A hétgyermekes apa egyéves eltávozáson volt polgármesteri tisztségéből, januárban tért volna haza. Taylor korábban kétszer volt Irakban küldetésen, Afganisztánban a mostani volt a második misszión. Gary Herbert utahi kormányzó mély sajnálatának adott hangot az eset kapcsán. Közölte: Taylor segíteni ment Afganisztánba, szerette az afgán népet.

A utahi polgármestert North Ogden több száz lakosa búcsúztatta, amikor a konfliktus dúlta közép-ázsiai országba vezényelték. Afganisztánban már korábban is többször előfordult, hogy az afgán biztonsági erők vagy az amerikai hadsereg tagjai úgynevezett "belső támadásban" életüket vesztették. E típusú támadások alatt általában azt értik, hogy a fegyveres erők soraiba beszivárgott tálibok saját, mit sem sejtő bajtársaik ellen fordítják fegyvereiket.

Kommentek:

Top 0