• Külföld
Faktor

Vérfürdő az őrsön: alvó kollégáit lőtte agyon a rendőr

Afganisztánban egy rendőr saját kollégáit lőtte agyon: tizenegy ember halt meg - közölték kedden Hilmend tartomány hatóságai.

Az incidens hétfőn késő este történt a dél-afganisztáni tartomány székhelyén, Laskargáhban egy rendőri ellenőrzőponton. A lövöldöző rendőr - aki korábban átállt a tálibokhoz - a barakkban alvó kollégáira nyitott tüzet, majd az ott fellelhető összes fegyverrel elmenekült a helyszínről egy rendőrségi járművel.

Egyes források szerint a rendőr nem egyedül volt, hanem több tálib lázadóval együtt követte el a támadást.

Hilmend tartomány nagy részét és Laskargáh város egyes részeit is a tálibok uralják, a brit és az amerikai biztonsági erőknek az utóbbi időben súlyos veszteségei voltak.

A "belső" támadások - amikor rendőrök vagy katonák saját kollégáik ellen fordulnak - visszatérő problémát jelentenek Afganisztánban. Az afgán biztonsági erők jelentősen meggyengültek az utóbbi időben új erőre kapó tálibokkal szemben, jelentős veszteséget szenvedtek el, és komoly problémát jelent a dezertálás.

Legutóbb február elején követtek el a hétfőihez nagyon hasonló támadást az észak-afganisztáni Farjáb tartományban: egy rendőr szintén az alvó kollégáira nyitott tüzet, és közülük nyolcat megölt. Végül ő is összegyűjtötte áldozatai fegyvereit, és elmenekült.

Kommentek:

Top 0