• Külföld
Faktor

Saját fizetését is csökkentette a vezérigazgató

Folytatja költségei csökkentését a gazdálkodási nehézségekkel küszködő Air Berlin légitársaság. Stefan Pichler vezérigazgató és a vezetés nyolcvan tagja lemond a fizetésének 5-10 százalékáról.

A légitársaságnál a túlórákat ezentúl előre be kell jelenteni és engedélyeztetni kell a vezetéssel, valamint ha lehet, szabadnappal kell ellentételezni. A társaság pilótái lemondanak az idei évre már kialkudott négy százalékos béremelésről is - írta az MTI a Spiegel magazinra hivatkozva.

Fotó: wikipédia

Fotó: wikipédia

Az Air Berlin az átalakítással - működési költségeinek csökkentése és forgalmának a növelése érdekében - a legkifizetődőbb járatokra és reptéri csomópontokra akarja összpontosítani tevékenységét. Leépítéseket is terveznek.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A Lufthansa után a második legnagyobb német légitársaság, az Air Berlin több szanálási program és számos vezetőcsere ellenére is már hosszú ideje veszteséges. Az elmúlt hét évben a társaság csak egy alkalommal ért el nyereséget. Harminc százalékos tulajdonosa, az Etihad légitársaság is részesítette már pénzügyi támogatásban. Jelenlegi vezére, az egy éve hivatalban lévő Stefan Pichler az idei évre ígérte, hogy nyereségessé teszi a társaságot.

    Az Air Berlin 2015 harmadik negyedévében 1,3 milliárd eurós forgalom után már 56,2 millió euró nyereséget ért el az egy évvel korábbi jelentős veszteséggel szemben. A negyedik negyedéves eredményt a társaság áprilisban teszi közzé.

    Top 16