• Külföld
Faktor

Reptéri dolgozó mentette meg a tiniket a szexmunkától

Két fiatalt vert át egy ismeretlen férfi Instagramon, vett nekik két repjegyet, a kislányok pedig elindultak New Yorkba.

A 15 éves és 17 éves lányokat Instagramon csábították New Yorkba, modellmunka ígéretével. Szerencsére egy ösztöneiben bízó jegykezelő megmentette őket.

A scramentói repülőtéren az American Airlines légitársaság jegykezelőjéhez odalépett két kislány. Denise Miracle-nek hamar gyanús lett New Yorkba utazó páros, akiknél csak több kisebb táska volt, és nem tudták semmilyen irattal azonosítani magukat.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Miracle a CBS 13 televízió híradójának elmondta, hogy már az is feltűnt neki, hogy a 15 éves és a 17 éves lány idegesen, izgulva néztek újra és újra egymásra, mintha nem lennének biztosak a dolgukban.

  "Olyan volt, mintha elszöktek volna otthonról. Éreztem, hogy valami nem stimmel" – mondta el Miracle a légitársaság előző héten közzétett közleményében, amiben először számoltak be a tavaly augusztus 31-én történt esetről.

  Emellett a jegyeik is gyanússá váltak. Miracle ugyanis látta, hogy azokat nem a lányok, hanem egy harmadik ember vásárolta az interneten. Ráadásul „első osztályra szóló jegyek voltak, amik nagyon drágák” – mondta Miracle. Csak oda szóltak, a visszaútra nem volt jegyük.

  A jegykezelő ekkor értesítette a rendőrséget, akik azonnal meg is jelentek, hogy kikérdezzék a lányokat. Todd Sanderson rendőr elmondása szerint a lányok közölték velük, hogy a jegyeket egy Drey nevű férfitól kapták, akivel az Instagramon ismerkedtek meg.

  A lányokat ő hívta meg New Yorkba, azt ígérve, hogy a hétvégén kétezer dollárt kereshetnek modellkedéssel, és klipekben való szerepléssel. A lányok – akiknek nevét nem hozták nyilvánosságra – a szüleiknek nem mondták meg, hogy hova készülnek, és mindketten azt hazudták otthon, hogy másiknál töltik a hétvégét.

  Sanderson elmondta: az instagramos ismerkedés egyértelmű jele volt az emberrablási kísérletnek, hiszen ez egy tipikus módszer, amivel a lányrablók élnek. A két lány a rendőr elmondása szerint eleinte nem nagyon akarta elhinni, hogy bármiféle veszélyben lettek volna. Amikor azonban közölte velük, hogy a hazaútra nem volt jegyük, akkor nagyon elcsodálkoztak. Végül kénytelenek voltak elfogadni, hogy közel álltak ahhoz, hogy elrabolják és szexrabszolgaként eladják őket.

  A hatóságok a lányokkal történt beszélgetés után azonnal megpróbáltak beszélni Drey-jel, de a férfi percek alatt törölte közösségi oldalait, és eltűnt. A lányokat pedig végül visszavitték szüleikhez, akiket a beszámolók szerint „sokkolta”, ami történt.

  Kommentek:

  Top 16