• Külföld
Faktor

Bombával kapták el a reptéren, pár nap múlva újra repülőre engedték

Csőbombát próbált a repülőre csempészni egy férfi, de napokkal később már újra engedték repülni, mert a rendőrség nem vette észre, hogy az eszköz működőképes volt.

A 43 éves Nadeem Muhammad január 30-án akart felszállni az olaszországi Bergamoba tartó repülőre, de a manchesteri reptér őrei megtalálták a ránézésre elemekből, ragasztóból, filctollból és szögekből álló eszközt.

Illusztráció.

Illusztráció.

A tárgyaláson az ügyész elmondta, hogy a férfi valószínűleg a Ryanair gépének fedélzetén akart robbantani. Az őrök azonban nem találtak robbanékony anyagot a szerkezetben, és úgy gondolták, hogy nem is tud robbanni.

A Pakisztánból származó Mohamednek volt olasz útlevele, a rendőrök kihallgatták, de nem tartóztatták le. Február 5-én pedig már fel is szállhatott egy másik gépre.

Február 8-án azonban újra megvizsgálták a bombát, akkor már szakértőket hívtak. Muhammadot pedig február 12-én tartóztatták le, amikor visszatért az Egyesült Királyságba.

A férfi a tárgyaláson tagadta, hogy merényletet akart volna elkövetni és azt állította, hogy valaki belecsempészhette a bombát a táskájába - írja a Metro.

Kommentek:

Top 0