• Külföld
Faktor

Rózsaszínre festették a sünit, mert unatkoztak

Egy sündisznókat értékesítő Facebook-csoportban Jacqueline Law furcsa hirdetésre bukkant: egy rózsaszín sündisznót szerettek volna eladni. Mivel a sündisznóknak a rózsaszín nem az alapszíne, Jaqueline sejtette, hogy az ügy hátterében felelőtlenség, vagy még rosszabb, állatkínzás állhat. Ezért úgy döntött, megmenti a sünit.

#pink Floyd

@myspoiledpups által közzétett fénykép,

A Torontóban élő nő férjével fogadta örökbe a Pink Floyd névre hallgató sünit – írja a Telegraph.

„Egy kisállat-boltban vették a sünt, és „pudli-festékkel” befestették rózsaszínre, mert ez jó szórakozásnak tűnt számukra. Floyd így viszont különböző vegyi anyagokkal került kapcsolatba. Sosem sikerült találkoznunk azokkal, akik ezt tették vele, mert állítólag túl elfoglaltak. Floydot egy cipős dobozban küldték el nekünk.”

- mesélte Law.

Bathing and nail clipping - hedgies favorite pastimes ... NOT!

@myspoiledpups által közzétett fénykép,

Law nem tervezte, hogy megtartják a sünit – csak ápolni szerették volna, míg felépül, és míg találnak neki egy megfelelő otthont. A pár azonban hamarosan annyira megszerette Floydot, hogy úgy döntöttek: örökbe fogadják. Mint kiderült, Pink Floyd sosem fogja elveszíteni egyedi színét, a rózsaszín festék csak halványul.

Floyd most egy másik, örökbe fogadott sündisznóval és két kutyával él a családnál. Az állat nagyon barátságos, a gazdái szerint körülbelül két éves lehet. Az életéről Jaqueline rendszeresen tudósít az Instagramon keresztül.

Marlowe doesn't yelp and run away from #pink Floyd anymore

@myspoiledpups által közzétett fénykép,

„A legtöbb ember egyetért abban, hogy egy sündisznó befestése nem jó ötlet, mert árt az egészségének. Sokakat elszomorít és dühít, hogy valaki képes erre csak a szórakozás vagy az esztétika miatt. Remélem, Floyd példájának köszönhetően az emberek ezután kétszer is átgondolják, hogy ilyet tegyenek-e a kisállatukkal. Azok az aranyosnak tűnő képek, amelyek a közösségi médiában jelennek meg, nem tükrözik az állatok teljes életét – csak egy részét.”

Top 0