• Külföld

Rózsaszín Párducok raboltak ki luxusüzleteket, két tagot elfogtak

A luxusüzletek és ékszerboltok rémeiként ismerte meg a világ a Rózsaszín Párducnak elkeresztelt bűnbanda rablóit. Két tagot azután tudták elfogni, hogy egy harmadik bűntársukkal fegyverekkel és maszkkal az arcukon raboltak ki egy óraüzletet egy spanyol szigeten.

A rablók aztán Kanári-szigetek déli részén, egy hotelben bújtak el. Az volt a tervük, hogy elmenekülnek az országból. Egyiküket még a reptéren fogták el a rendőrök, amikor Kelet-Európába próbált utazni. A férfi a drága Rolex-, Breitling-, Panerai-, IWC- és Bulgari-órákból álló, összesen egymillió euró értékű lopott gyűjteményét kínai hamisítványnak álcázta, és egy duplafenekű bőröndben akarta feladni. 

A látványos rablásokról ismert Rózsaszín Párducok tagjai ellen nemzetközi elfogató parancsot adtak ki. Több mint egy évtizeden át hiába keresték őket, sokáig megfoghatatlannak tűntek. Az elmúlt években viszont több tagot sikerült elkapni Franciaországban, Görögországban, Olaszországban, Japánban és Svájcban.

A Rózsaszín Párducok tagjai 1999 óta rabolnak ki üzleteket Európában, a Közel-Keleten, Ázsiában és az Egyesült Államokban. 35 országban összesen 380 luxusüzletet fosztottak ki, az ellopott luxuscikkek becsült értéke több mint 330 millió euró Még 2007-ben két autóval behajtottak egy dubaji bevásárlóközpontba, és kevesebb mint egy perc alatt 11 millió eurónyi ékszert loptak - írja az MTI. Egy évvel később Párizsban nőnek öltözve raboltak ki egy ékszerüzletet.

A Rózsaszín Párducok nevet a brit rendőrök adták a tolvajoknak, miután - az azonos című filmhez hasonlóan - ők is arckrémes tégelybe rejtve találtak rá egy ellopott gyémántra.

Top 0