• Sport
Faktor

Először nem érezte: borzalmas sérülést szenvedett a magyar sportoló

A sportoló először észre sem vette, hogy verseny közben megsérült.

Horrorsérülést szenvedett a rövid pályás gyorskorcsolyások sanghaji Világkupáján Knoch Viktor. Szúrt sebét öt öltéssel varrták össze. Az olimpiai ötödik gyorskorcsolyázó egyéni futamában sérült meg, amikor elesett és az egyik riválisa deréktájon felnyársalta a korcsolyájával.

Fotó: Wikipédia

Fotó: Wikipédia

"Egy nagyon szoros előzést követően elestünk, én a palánkhoz értem, amikor a koreai versenyző a pengéjével belém szállt" – idézte fel a történteket a Borsnak Knoch. Hozzátette: folytatta a futamot, mert sérüléséből semmit sem érzett.

EZT IS AJÁNLJUK:

    "Amikor lejöttem a jégről, láttuk, hogy szúrt sebem van. Bevittek az orvosi szobába, aztán a kórházba, ahol előbb CT-vizsgálaton estem át, hogy a májam nem sérült-e. Ezután vittek a műtőbe, ahol előbb a vérzés miatt elégették az ereket, majd öt öltéssel összevarrtak" – mesélte a 27 éves sportoló, aki csak ezután értesítette feleségét és szüleit. Este aztán fájdalmak közepette úgy feküdt le aludni, hogy véget ért számára a hétvégi versenyzés. Pénteken viszont kiment a férfiváltó futamára, és mivel a korcsolyája nála volt, gondolta, bemelegít.

    "Mondtam a stábnak, hogy nem érzek fájdalmat, ezért ha ők is úgy gondolják, beállhatok a váltóba. Így is történt, és sikerült megnyerni az előfutamot, ezzel bejutni az elődöntőbe" – mondta Knoch, aki hasonló sérülést még soha nem szerzett pályafutása során. A legjobb nyolcba kerüléssel ráadásul karnyújtásnyira került a staféta a téli olimpiai kvótához.

    Kommentek:

    Top 16