• Külföld
Faktor

Rosszul lett a sofőr a tömött buszon, az utasok állították meg a járművet

Két utas vette észre először, hogy a busz elkezdett letérni az útról.

Egy menetrend szerint 17 órás úton rosszul lett a buszsofőr, miközben mögötte több mint 30 utas ült. Két utas vette először észre, hogy a kocsi elkezdett lefelé menni az útról, gyorsan előre is mentek, és visszairányították, megállították a buszt, mielőtt bármi baj is történhetett volna.

A sofőr, Li Ming stroke-ot kapott, újraélesztették az utasok, majd kórházba szállították. Szerencsére egy utas sem sérült meg.

Az esetet rögzítette a busz kamerája is, ahogy Kelet-Kínában, a 17 órás út közben egyszer csak a sofőr stroke-ot kap és eldől.

"Cikcakkban haladt a busz. Még a cipőmet sem vettem fel, előrerohantam megnézni, mi történik" – nyilatkozta az egyik megmentő, a 45 éves Xie Shangpan.

Utastársával végül sikerült leállítani a buszt a leállósávban. Majd kiszabadították a buszvezetőt a biztonsági övből, és néhány másik utas segítségével leszállították a buszról.

Három-négy utas élesztette újra, míg magához nem tért. Végül kórházba szállították a Lit, aki teljesen felépülhet. Xienek a busztársaság pénzt ajánlott fel a hősies tettéért, de nem fogadta el.

Kommentek:

Top 0