• Tech
Faktor

Rossz hírt kapott, aki még használja az Internet Explorert

A mai naptól kezdődően soha többé nem jelenik meg frissítés az Internet Explorer régebbi (beleértve a 8-as, 9-es és 10-es) verzióihoz.

Fotó: Europress - Josh Edelson/AFP

Fotó: Europress - Josh Edelson/AFP

Egészen pontosan ez azt jelenti, hogy a Microsoft nem biztosít biztonsági frissítéseket és technikai segítséget ezekhez a böngészőkhöz. Használni természetesen továbbra is lehet őket, de ha felfedeznek egy új biztonsági hibát, akkor azt már nem javítják ki.

A Microsoft határozottan azt javasolja a felhasználóknak, hogy váltsanak az Explorer 11-es verziójára, amely minden tekintetben jobb, mint a korábbiak. Illetve van egy másik opció, a Microsoft Edge használata, amely a cég új böngészője.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az Explorer 10 egyébként alig három éve elérhető, de már két évvel ezelőtt bejelentették, hogy 2016-tól nem lehet majd frissíteni. Egyébként ez nagyon sok embert érint, hiszen a Netmarketshare statisztikái szerint az asztali számítógépet használók durván 20%-a az Explorer 8-as, 9-es vagy 10-es verzióját használja internetböngészésre. Vagyis ők jobban ki lesznek téve a kémprogramok és vírusok támadásainak. A probléma enyhítésének érdekében a Microsoft minden érintett felhasználót értesít majd a hírről, egyúttal megkéri őket, hogy frissítsék a böngészőjüket.

    Top 16