• Sport

Ronaldo a kozmosz ellen - így látta a portugál sajtó a tegnapi meccset

Tegnap este véget ért az Európa-bajnokság csoportköre, ahol a torna legjobb meccsén Magyarország 3-3-as döntetlent játszott Portugáliával. Az eredménynek köszönhetően Portugália és a magyar csapat is továbbjutott, így a portugál újságok optimistán látják a jövőt, és tisztelegnek Cristiano Ronaldo teljesítménye előtt.

Fotó: Europress - Clive Brunskill/Getty Images

Fotó: Europress - Clive Brunskill/Getty Images

A 2016-os Franciaország labdarúgó Európa-bajnokság leggólgazdagabb meccsét játszotta egymással Magyarország és Portugália. A meccs végeredménye 3-3 lett, Gera és Dzsudzsák góljaira Nani és Cristiano Ronaldo válaszolt. A döntetlen miatt a legjobb 16 között Magyarország csoportelsőként Belgiummal fog játszani, míg Portugália Horvátországgal fog játszani.

A Record címlapján Cristiano Ronaldo szerepel, amint a névjegyévé vált mozdulatsorral ünnepli második gólját. A lap a meccs napján egy régi Ronaldo interjút vett elő, ahol a focista azt mondta, hogy a gólszerzés olyan, mint a ketchup: ha sokáig nem jön semmi, de kitartóan próbálkozol, akkor előbb-utóbb csőstül megindul a dolog.

A lap címe a ma reggeli számban visszautalt az előző napi címre: leugrott a kupak, utalva arra, hogy Ronaldo két gólt is lőtt. Emellett felsorolják azokat a rekordokat, amelyet a Real Madrid sztárja tart a válogatottban. Ő az első, aki négy különböző Eb-n is gólt lőtt, illetve egy gólra van Platini 9 Eb-góljától.

A Correio de Manha címlapján is Ronaldo örül, a szöveg szűkszavúan csak annyit mond, hogy CR7 megnyitotta az utat Horvátország felé.

Kép: Corriero de Manha címlap

Kép: Corriero de Manha címlap

Az A Bola napilap címlapja a Géniusz visszatért felkiáltással nyit, és megemlíti, hogy a csatár két gól mellett egy gólpasszt adott. Itt is megemlítik, a legjobb 16 között Horvátország lesz ellenfél. A lap felhívja a figyelmet arra, hogy Ronaldónak köszönhető mindhárom gól, aki így versenyben tartotta a csapatot.

Kép: A Bola címlap

Kép: A Bola címlap

Megemlítik, hogy az egyik gól fantasztikusra sikerült, sarokkal talált a kapuba, a címlapon is ez a mozdulat szerepel. Hangsúlyozzák, hogy a csapat háromszor állt kiesésre, de mindháromszor egyenlített.

Ronaldo sarkazós gólja:

A Destak című lap szűkszavúan annyit ír a címlapon, hogy Portugália bejutott a legjobb 16 közé, ahol Horvátország lesz az ellenfél.

Kép: Destak címlap

Kép: Destak címlap

Az O Jogo nem szerénykedett a jelzőkkel, amikor azt a címet adta, hogy "Ronaldo a Kozmosz ellen". A lap szintén kiemeli, hogy a focista a két gól mellett gólpasszt is adott, és egyetlenként megemlíti, hogy Izland a győzelemmel megmentette Portugáliát Angliától.

Kép: O Jogo címlap

Kép: O Jogo címlap

Kommentek:

Top 0