• Külföld
Faktor

Mókusokat gyilkolásznak a tévé kertjében

Mókustetemet talált kedden munkába menet a Közszolgálati Televízió és Rádió kolozsvári székhelyének kertjében a tévé munkatársa. A mókus farka hiányzott, láthatóan levágták. A munkatárs azt feltételezi, hogy a mókust légpuskával lelőtték.

A tévé épületének kertjében levő magas fákon rengeteg mókus él. Varga Márton, aki megtalálta a mókustetemet elmondta, hogy a tévé munkatársai szerint nem ez volt az első eset, máskor is ölt már ott valaki mókust.

Varga Márton a Transindexnek nyilatkozva azt mondta:

Munkába érkezéskor megpillantottam a mókust, először azt hittem, hogy egy kismacska teteme fekszik a füvön. Nemrég lehetett ott, mert bár meg volt meredve, a legyek nem járták. Felemeltem, és a fél koponyáján láttam zúzódást. Már volt arra példa, hogy egy mókus elcentizte az ugrást egyik fáról a másikra, és leesett, de nem zúzódott össze, és túlélte az esést. Ez a zúzódás inkább úgy nézett ki, mint amit légpuskalövedékkel okoztak.

Elmesélte az esetet a kollégáinak is, akik nem lepődtek meg. Kiderült, hogy nem először fordult elő ilyesmi a tévénél, és azt feltételezik, hogy valamelyik alkalmazott lehet a tettes.

Az ügy kivizsgálását az is nehezítheti, hogy egyetlen, és nem túl jó minőségű fotó készült a mókustetemről, és mire a tévé munkatársa visszament, a tetemet eltüntették és a füvet is lenyírták. A tévé székházán csak a bejáratnál van térfigyelő kamera, így a felvételekből nem fog kiderülni, hogy ki a tettes.

Jánosi Andrea kolozsvári lakos Varga Márton története alapján ismeretlen tettes ellen panaszt tesz az Állategészségügyi Igazgatóságnál, és a Környezetvédelmi Őrségnél. Ha megalapozottnak tartják a feljelentést, átadják az ügyet a rendőrségnek.

Kommentek:

Top 0