• Külföld
Faktor

Kislányt molesztált, nagy bajban van az Oscar-díjas rendező

Már a 11 nő vádolja szexuális zaklatással Roman Polanskit - a nő 10 éves volt a molesztálás idején.

Fotó: Europress / Loic Venance - AFP

Fotó: Europress / Loic Venance - AFP

Marianne Barnard állítása szerint az eset még 1975-ben történt, mikor az édesanyja egy fotózásra vitte egy malibui strandra az akkor 10 éves kislányt. Roman Polanski itt akarta a sziklákon fotózni Barnardot, előbb bikiniben és egy szőrmebundában. Mikor a rendező arra kérte a lányt, hogy vegye le a bikinifelsőjét, a gyerek engedelmeskedett.

"Még csak 10 éves voltam, állandóan felső nélkül rohangáltam. De aztán azt kérte, hogy vegyem le a bugyimat is - ekkor már kényelmetlenül éreztem magam. Ekkor vettem észre, hogy valamikor anyukám is elment, már nem volt ott... és akkor molesztálni kezdett"

- idézte fel szörnyű emlékeit a művész.

Barnard az eset után évtizedekig poszttraumás stresszel és klausztrofóbiával küzdött. Most is csak azért mert előállni a történetével, mert a Weinstein-botrány kapcsán erőt adott neki Rose McGowan és más áldozatok bátorsága, akik őszintén vallottak arról, hogy szexuálisan zaklatták őket - írja a Daily Mail.

Ugyan a Barnard-ügy már elévült, így emiatt az eset miatt vádat sem tudnak emelni Polanski ellen, a Los Angeles-i rendőrség megígérte, hogy kivizsgálja a nő panaszát. A rendezőt már 11 nő vádolja szexuális zaklatással, illetve nemi erőszakkal, és a rendőrség szerint még az elévült ügyből is nyerhetnek olyan információkat, amelyek a többi vizsgálat során hasznosak lehetnek.

A felelősségre vonás elől még 1978-ban Franciaországba menekülő Polanski felbérelt egy saját nyomozót, hogy bizonyítsa, Barnard hazudik. Ügyvédje szerint a rendező nem is ismeri a nőt.

Kommentek:

Top 0