• Krimi
Faktor

Kínhalált halt három fiatal lány, miután rájuk gyújtották az otthonukat

Nem rasszista támadás volt, bosszú állhatott egy római cigánycsalád lakókocsijának felgyújtása mögött. A tűzben három nővér vesztette életét, de az egész család a kocsiban volt a támadás idején.

A nyomozás még folyik - közölte a rendőrség, hozzátéve, hogy a szakértők munkáját a biztonsági kamera felvételei segítik.

A lakókocsit szerdára virradóra gyújtották fel. A család tíz tagja megmenekült, de egy 4, egy 8 és egy 20 éves lány bennégett. A nyomozók a helyszínen egy Molotov-koktél maradványaira bukkantak.

Az olasz média csütörtökön arról számolt be, hogy a romacsalád gyakran összekapott más családokkal, ami miatt el kellett költözniük lakókocsijukkal a Róma peremén található Centocelle egyik bevásárlóközpontjának parkolójába.

Sergio Mattarella olasz elnök elítélte a gyújtogatást, és Ferenc pápa is együttérzéséről biztosította az áldozatok hozzátartozóit – írja az MTI.

Olaszországban mintegy 170 ezer cigány él, többségük állandó lakóhellyel és munkahellyel is rendelkezik, ugyanakkor a kisebbség ismételt támadások célpontja.

Kommentek:

Top 0