• Tech
Faktor

Robotügyvéddel segít az embereknek a tinédzser

A Stanford egyetem tanulója, Joshua Browder létrehozott egy programot, ami segít alapvető jogi kérdésekre választ adni az embereknek. Egy korábbi projektje miatt százával kapta a leveleket a 19 éves brit fiút, jogi tanácsokat kértek tőle. Ezért fejlesztette a programot, amely válaszol nekik.

Browder tavaly létrehozott egy weboldalt, amely abban segített az autóvezetőknek, hogy ne kelljen pénzbírságot fizetniük.

„Amint beszámoltál a DoNotPlayről, az emberek írni kezdtek nekem leveleket, amikben általános fogyasztóvédelmi jogokról kérdezgettek. Megpróbáltam mindegyikre válaszolni, de ahogy egyre népszerűbb lett az oldal, ez egyre nehezebb lett, havonta már több száz e-mailt kaptam. Rájöttem, hogy az lesz a legegyszerűbb, ha készítek egy számítógépes programot, amely képes válaszolni az emberek kérdéseire” – nyilatkozta Browder a Mashable munkatársának Sam Haysomnak.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A robot először feltesz egy sor kérdést, majd amikor elegendő információja lesz, akkor generál egy levelet – és úgy van beállítva a program, hogy alapvetően azt feltételezi, hogy a kérdezőnek nincs lehetősége fellebbezni a büntetés ellen. Browder elárulta, hogy sok tippet kapott a professzoraitól, de még így is három hetébe telt elkészíteni a weboldalt.

    Minél több ember használja a robotot, annál jobb lesz az algoritmus. Ha a robot nem tud válaszolni, akkor a felhasználót közvetlenül Browderhez irányítja.

    Top 16