• Külföld
Faktor

Különleges újítás, ebben az iskolában robotok tanítják a diákokat

Négy beszélő robot segít a matematika és a nyelv tanításában.

Négy beszélő robot segít a matematika és a nyelv tanításában a tamperei általános iskolákban - jelentette a Yle finn országos műsorszolgáltató.

A négy robot közül három bagolyhoz hasonlít, ezeket a matematika oktatásában használják majd. A gépeket a finn AI Robots vállalat készítette. A negyedik, humanoid robot a finn Utelias cég fejlesztése: Elias a nyelvtanítást segíti.

A robotokat Tampere rendelte az oktatás támogatására - írja az MTI. A gépeket valós osztálytermi környezetben tesztelik, mások mellett egy általános iskola előkészítő osztályában fogják használni.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A matematika oktatását segítő első robot a napokban érkezett meg Tamperébe, ahol a Soria általános iskolában próbálják ki. A további három robotot más-más iskolákban vetik be.

    A kísérlettel azt is vizsgálják, hogy a gyerekek hogyan működnek együtt a robotokkal és milyen tapasztalatokat szereznek az interakcióból. A robotok alkalmazása a Smart Tampere-projekt része, amelyben digitális megoldásokat keresnek a város mindennapi életének javításában.

    Kommentek:

    Top 16