• Krimi
Faktor

"Nincs baja a rendőrökkel" - részletesen vallott a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja

Azt azonban még mindig nem tudni, hogy mi volt a robbantás indítéka.

Ő készítette a pokolgépet, ő vette meg a hátizsákot, ő választotta ki a helyszínt, és egyedül robbantott a Teréz körúton tavaly szeptemberben – vallotta be hétfőn a 23 éves P. László.

Fotó: MTI-Szigetváry Zsolt

Fotó: MTI-Szigetváry Zsolt

A férfi ügyvédje szerint P. László nagyon feszült volt a 16 órán át tartó beismerő vallomása alatt. A férfi védője, dr. Brunner László azt mondta, ügyfele azt vallotta, nem volt bűntársa, a megsérült rendőröket, Szabinát és Lászlót nem ismerte, és „nincs is baja” a rendőrséggel - írja a Blikk.

A bűncselekmény indítéka továbbra is homályba vész. Annak ellenére kibogozhatatlan, hogy miért tette, hogy minden kérdésre aprólékos részletességgel válaszol. A kihallgatószoba minden résztvevőjének olyanok ezek az órák, mintha érzelmi hullámvasúton ülnénk

– magyarázta Brunner. P. László szerdán tovább folytatja a vallomástételt. A robbantás gyanúsítottja csütörtökön tört meg, és kezdett beszélni. A Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi édesapja, idősebb P. László a végsőkig hisz fia ártatlanságában.

2016. szeptember 24-én bomba robbant a Teréz körúton. A detonáció­ban két rendőr sérült meg: Szabina és László hetekig feküdt a Honvéd Kórház intenzív osztályán. P. Lászlót csak hetekkel a robbantás után fogták el.

Kommentek:

Top 0