• Külföld

Robbantani akart a férfi, akit letartóztattak Párizsban

Előállítottak egy körözött embert a francia titkosszolgálatok csütörtökön, az akcióval sikerült meghiúsítani egy terrortámadást Franciaországban.

Bernard Cazeneuve belügyminiszter azt mondta, hogy egyelőre semmilyen kézzelfogható bizonyíték nincs arra, hogy ez a terv összefüggésbe hozható lenne a párizsi vagy a brüsszeli merényletekkel. Csütörtök este is folytak házkutatások, a lakóházat, ahol a férfit elfogták, teljesen kiürítettek a hatóságok.

A belügyminiszter elmondta, hogy az épületet a rendőrség délután fél hatkor ürítette ki, majd biztonsági kordonnal vette körbe. Este mintegy ötven ember és gyerek várakozott az utcán.

Fotó: Europress - AFP / Geoffroy van der Hasselt

Fotó: Europress - AFP / Geoffroy van der Hasselt

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az I-télé francia hírtelevízió úgy értesült, hogy az előállított ember lakásában a rendőrök fegyvereket és robbanóeszközöket keresnek. A francia állampolgárságú férfiról, akit csütörtök reggel vettek őrizetbe, azt gyanítják a hatóságok, hogy egy terrorista hálózat nevében akart lecsapni Franciaországban.

    Az I-télé úgy tudja, hogy a férfit korábban soha nem állították elő, de hónapok óta elfogatóparancs van ellene érvényben, és távollétében elítélték, amiért dzsihadistákhoz csatlakozott Szíriában.  "A letartóztatás egy több hete megkezdett alapos nyomozás gyümölcse, amihez jelentős fizikai és technikai eszközöket mozgósítottunk, továbbá az európai szervek közötti állandó és szoros együttműködésé - mondta a belügyminiszter késő éjjeli sajtótájékoztatóján.

    Top 16