• Külföld
Faktor

Robbanás volt egy kampánygyűlésen, "merényletkísérlet történhetett"

Zimbabwéban július végén tartanak elnök- és parlamenti választásokat.

Robbanás rázta meg az Emmerson Mnangagwa zimbabwei elnök egyik kampánygyűlésének helyt adó stadiont a délnyugat-zimbabwei Bulawayóban szombaton. Az államfőnek nem esett baja, biztonságos helyre vitték - közölte az elnöki szóvivő. Több más résztvevő azonban megsebesült.

George Charamba szóvivő a robbanás után nem sokkal elmondta: egyelőre nem egészen világos, mi is történt, de feltehetően vannak sebesültek, mivel a robbanás a kampánygyűlésen felállított VIP-sátorban történt - írja az MTI.

Későbbi zimbabwei sajtóértesülések szerint sebesüléseket szenvedett Kembo Mohadi alelnök, Oppah Muchinguri-Kashiri környezetvédelmi miniszter, illetve Constantino Chiwenga alelnök felesége, Mary Chiwenga.      A zimbabwei sajtó egy része már az elnök elleni "merényletkísérletként" emlegeti a robbanást. Zimbabwéban július végén elnök- és parlamenti választásokat tartanak. Az elnök később elítélte a robbantást. Kijelentette: e "gyáva tett" nem fogja megakadályozni az országot a szabad és békés választások megtartásában. Hozzátette: a robbanószerkezet tőle egy arasznyira lépett működésbe, de "még nem jött el" az ő ideje. Mnangagwa legfőbb kihívója, a 40 éves Nelson Chamisa pedig kijelentette: a politikai erőszak semmilyen formája nem fogadható el.

Kommentek:

Top 0