• Külföld
Faktor

Robbanás történt Párizs belvárosában - videó!

Robbanás rázta meg Párizs belvárosát, összedöntve egy lakóépület oldalát. A helyszínről sűrű füst szállt fel, legalább öten megsérültek a balesetben. A robbanás oka egyelőre még ismeretlen, de sokan gázszivárgásra gyanakodnak.

Fotó: Europress / Dominique Faget - AFP

Fotó: Europress / Dominique Faget - AFP

A robbanás a főváros egyik központi részében, a VI. kerületben történt. A környéken evakuálták a lakókat, a tűzoltóknak pedig sikerült eloltaniuk a lángokat. – írja az Independent.

Egy szemtanú azt mondta, érezte a robbanás erejét, mikor Párizs egykori legmagasabb felhőkarcolójában, a Tour Montparnasse-ban volt. A robbanás a történelmi épületsor egyik felső emeletén történt. A tűzoltók létrákról oltották a tüzet, az utcát fa-, tégla- és üvegtörmelékek borítotják.

#Explosion in #Paris pic.twitter.com/9j0TtOXZf6

Egy lakó szerint a tűzoltók másfél órán keresztül próbálták eloltani a lángokat, miután a földszinten kigyulladt egy lakás, majd később a felsőbb szinteken robbanás történt. A robbanásban öt ember könnyebben megsérült, az épület viszont komolyabb károkat szenvedett, elsősorban a tetőtérben, ahol egy főzőiskola is üzemelt. A lakók még nem térhettek vissza az épületekbe.

Párizsban a terrorkészültség szintje magas, miután múlt héten Brüsszelben 35 ember halálával járó terrortámadás történt, majd Párizsban a hatóságok letartóztattak egy terroristagyanús személyt, aki valószínűleg merényletet tervezett.

A párizsi terrortámadás miatt pedig sokan attól tartottak, hogy a mostani robbanást is bomba okozta – a hatóságok szerint azonban egyelőre nem találtak semmi olyan részletet, amely alapján terrorakcióra kéne gyanakodniuk.

Top 0