• Külföld
Faktor

Robbantás a pláza mosdójában, halottak is vannak

Egy robbantásos merényletben három ember meghalt, kilencen pedig megsebesültek a kolumbiai főváros, Bogotá egyik elegáns bevásárlóközpontjában, helyi idő szerint szombat délután öt óra körül.

Fotó: Europress / RAUL ARBOLEDA - AFP

Fotó: Europress / RAUL ARBOLEDA - AFP

Az áldozatok egyike egy 23 éves francia lány volt, míg a másik kettő egy 27 és egy 31 éves kolumbiai nő. A francia fiatal a helyszínen, a két nő a kórházban halt bele a sérüléseibe. Négy sebesült válságos állapotban van, egyikük egy 48 éves francia nő - közölte az illetékes kórház.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A rendőrség közlése szerint az ismeretlen tettesek az egyik női mosdóban rejtették el a robbanószerkezetet. Indítékuk nem ismert.

  A bevásárlóközpont tele volt, mert sokan akartak ajándékot venni a vasárnapi Apák napjára. A merénylet után az épületet kiürítették.

  Enrique Penalosa, Bogotá főpolgármestere a Twitteren "gyáva terrorista támadásnak" minősítette a történteket. Juan Manuel Santos kolumbiai elnök is elítélte a támadást, és vizsgálatot rendelt el az ügyben.

  "Egy ilyen támadás, amelyet egy bevásárlóközpont női mosdójában követnek el egy robbanószerkezettel, gusztustalan, kegyetlen és gyáva tett, és nem nyugszunk, amíg kézre nem kerítjük a felelősöket"

  - mondta újságíróknak Santos.

  Penalosa elmondta: egyelőre nem tudni, ki követhette el a robbantást, és Santos is azt állította, hogy nincsenek a tettes kilétét egyértelművé tevő nyomok.

  A Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) és a Nemzeti Felszabadító Hadsereg (ELN) nevű gerillacsoportok elítélték a támadást, és együttérzésüket fejezték ki az áldozatok hozzátartozóival.

  Kommentek:

  Top 16