• Külföld
Faktor

Rengeteg a csaló: húsz álrendőr bukott le, 113 rendőr ellen nyomoznak

Hasonló razziákat tartottak a drogkereskedelem miatt erőszak sújtotta más országrészekben is.

Illusztráció.

Illusztráció.

A mexikói hatóságok őrizetbe vettek csütörtökön 205 állami, illetve önkormányzati rendőrt az elharapódzott bűnözés elleni harc jegyében, és az őrizetbe vettek közül húsz álrendőrnek bizonyult.

A Puebla államban fekvő Tehuacán önkormányzatának dolgozó 368 rendőr közül 20-ról kiderült, hogy nem voltak a testület tagjai, nem szerepeltek a hivatalos listán, nem tették le a szükséges vizsgákat és nem volt erkölcsi bizonyítványuk - mondta el a sajtónak Jesús Morales, Puebla állam közbiztonságért felelős vezetője.

Puebla állam hatóságai a szervezett bűnözéssel való kapcsolattartás miatt indítottak vizsgálatot a tehuacáni rendőrség és más testületek ellen - írja az MTI.

Elvégeztük a szükséges nyomozásokat. Aggasztanak bennünket a szakmai hiányosságok és a szervezett bűnözéssel való esetleges összejátszás, visszásságokra bukkantunk, amelyeket fel kell tárni

- jelentette ki Diódoro Carrasco, Puebla állam első minisztere.

Ellenőrizzük a börtönöket, a rendőrséget, a közlekedésrendészetet és a rohamrendőrséget is

- tette hozzá Jesús Morales. A hatóságok nyomoznak további 113 rendőr után, akik csütörtökön nem voltak szolgálatban.

A mintegy 320 ezer lakosú Tehuacán 252 kilométerre fekszik Mexikóvárostól. A település a harmadik város Puebla államban, amelynek a biztonsági szervei felett a szövetségi állam átvette az ellenőrzést. Az első ilyen városban, San Martín Texmelucan de Labastidában 200 rendőrt szereltek le és fegyvereztek le május 2-án, miután azzal gyanúsították őket, hogy összejátszanak a Pemex mexikói olajvállalat üzemanyag-vezetékeit megcsapoló szervezett bűnbandákkal.

Június 21-én a Mexikóvárostól 237 kilométerre fekvő Ciudad Serdánban vették őrizetbe az önkormányzati rendőrség vezetőjét és 35 rendőrét. Hasonló razziákat tartottak a drogkereskedelem miatt erőszak sújtotta más országrészekben is.

Kommentek:

Top 0