• Külföld
Faktor

Detonáció a metróban: fejleményről jött hír a londoni robbanással kapcsolatban

Még folytatódik a vizsgálat az ügyben.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Rövid időre őrizetbe vett szerdán a brit közlekedési rendőrség (BTP) egy 23 éves férfit az észak-londoni Southgate metróállomáson előző este történt kisebb, rövidzárlat okozta robbanással kapcsolatban.

A BTP szerdai tájékoztatása szerint a fiatal férfit őrizetbe vétele után szabadlábra helyezték, de a vizsgálat folytatódik ügyében. Az eljárás a hivatalos meghatározás szerint a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztető, illetve anyagi kár vagy személyi sérülés okozására alkalmas robbanás előidézését valószínűsítő cselekedet gyanújával folyik.

A brit közlekedési rendőrség már nem sokkal a kedd esti incidens után hangsúlyozta, hogy nem terrorcselekmény történt - írja az MTI. A vizsgálat azt állapította meg, hogy az állomás egyik akkumulátorában keletkezett rövidzárlat okozta a csekély erejű detonációt. A szerdai rendőrségi tájékoztatás nem tér ki arra, hogy az incidensben a rövid időre őrizetbe vett férfinek pontosan milyen szerepe volt.

A londoni mentőszolgálat három embert a helyszínen látott el könnyebb sérülésekkel, két további sérültet kivizsgálásra kórházba vittek. Súlyos sérülés nem történt. A Southgate állomás a brit fővárost délnyugatról észak-északkelet felé átszelő Piccadilly metróvonal egyik északi megállója. Az állomást az incidens után egy időre lezárták, de szerdán már zavartalan volt a Southgate forgalma.

Kommentek:

Top 0