• Külföld
Faktor

Riporter suvickolta fényesre Ferenc pápa cipőjét

A családjuk eltartásáért nap mint nap keményen dolgozó emberek előtt tisztelegve fényesítette ki Ferenc pápa cipőjét egy mélyszegénységből felemelkedett mexikói-amerikai televíziós riporter pénteken a Kubába tartó pápai repülőgép fedélzetén.

Az 59 éves Noel Diaz akkor mesélte el élete történetét Ferenc pápának, amikor a katolikus egyházfő a repülőgép hátsó részébe ment köszönteni az újságírókat.

Europress / Franco Origlia / GettyImages

Europress / Franco Origlia / GettyImages

A ma már jól kereső férfi elmondta, hogy kisfiúként mélyszegénységben élt édesanyjával az északnyugat-mexikói Tijuanában és mások cipőjét fényesítette, hogy új inget és nadrágot vehessen magának az elsőáldozására.

EZT IS AJÁNLJUK:
  Mindössze hétéves voltam. Az édesanyám azt mondta, hogy nem engedhetünk meg magunknak új ruhát. A következő öt napban cipőt fényesítettem, hogy összegyűjtsem a pénzt

  - mondta Diaz a katolikus egyházfőnek.

  Megkérdeztem a pápától, hogy kifényesíthetem-e a cipőit mindazok előtt tisztelegve ezzel, akik nap mint nap keményen megdolgoznak azért, hogy ételt tehessenek a családjuk asztalára

  - idézte fel később a férfi a riportereknek.

  Diaz, aki egy katolikus televízióállomást működtet Los Angelesben, egy könyvet is dedikáltatott a pápával. "Köszönöm a példádat. És kérlek, imádkozz értem" - írta a katolikus egyházfő.

  Top 16