• Politika
Faktor

Rigyácon, Fancsalon, Karancskeszin, Péteriben és Tápiószentmártonban is lesz ma választás

Öt településen választanak ma önkormányzati képviselőket és polgármestert.

A Zala megyei Rigyácon az eddigi polgármester lemondása miatt lesz időközi választás. A választásra jogosult 352 lakos három független jelölt és a Magyar Munkáspárt jelöltje közül választhatja ki a település új vezetőjét.

Rigyác és a környékbeli települések. Forrás: Google Maps

Rigyác és a környékbeli települések. Forrás: Google Maps

A Nógrád megyei Karancskeszin Kurunczi István polgármester halála miatt tartanak szavazást. Itt is három független és a Magyar Munkáspárt jelöltje indul.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Fancsalon azért kellett időközi választást kiírni, mert a képviselő-testület feloszlatta magát. A polgármesteri posztért két független jelölt indul, a négy képviselői helyet tízen szeretnék elnyerni.

    A Pest megyei Péteriben és Tápiószentmártonban szintén a képviselő-testület önfeloszlatása miatt tartanak választást. Péteriben öt polgármesterjelölt indul. Négyen függetlenként, az ötödik jelölt a Magyar Munkáspárt színeiben. A hatfős képviselő-testületbe 19-en szeretnének bejutni. Tápiószentmártonban három polgármesterjelöltre lehet szavazni: egy független, egy Fidesz-KDNP-s, a harmadik jelöltet a Magyar Munkáspárt indítja. A szavazás reggel 6-tól este 7 óráig tart.

    Top 16