• Külföld
Faktor

Ribéry másfél millió dollárt követelhet a CNN-től

A Bayern München labdarúgója, Franck Ribéry másfél millió dollárt (433,6 millió forint) követelhet a CNN amerikai hírtelevíziótól, mert az engedélye nélkül használták fotóját.

A francia játékos ügyvédjének pénteki közlése szerint a CNN Twitter-csatornáján a múlt héten úgy számoltak be egy nőről, aki hidegterápiás kamrában halt meg, hogy mindezt ügyfele fényképével illusztrálták, mivel az ilyen készülék használata bevett gyakorlat az élsportolók között.

Carlo Alberto Brusa, Ribéry ügyvédje azt mondta, Ribéry soha nem adott engedélyt, hogy ebben a témában felhasználják a fotóját. Szerinte a tévétársaság személyiségi és szerzői jogokat is sértett. A játékos és családja morbidnak, elfogadhatatlannak és megdöbbentőnek tartja az illusztrációt, különösen, hogy egy ember halálával összefüggésben jelent meg. Ezért elvárják, hogy a nyilvánosság előtt kérjenek bocsánatot tőlük.

Elmondta, hogy előbb peren kívüli megegyezéssel próbálkoznak, de ha két héten belül nem történik meg a helyreigazítás az elvárt módon és formában, akkor Ribéry a bírósághoz fordul, és legalább másfél millió dolláros kártérítést követel - írja az MTI.

Az ügyvéd szerint a CNN kereskedelmi célokra használta a képet, amelynek segítségével haszonra tett szert.

Top 0