• Külföld
Faktor

Rettenetes tragédia történt, halálba zuhant egy férfi a nyaraláson

Körülbelül egy héten belül rajta kívül még ketten meghaltak ugyanott.

Rövid időn belül három haláleset történt a Grand Canyonnál – jelentette a helyi sajtó. Az elhunytak közül ketten a mélybe zuhantak.

Előző hét szerdán egy 67 éves férfi holttestét emelték ki a kanyonból, aki nagyjából 120 métert zuhant. Hat nappal korábban egy makaói turista több mint háromszáz métert zuhant a Skywalk kilátó közelében. Az 50 éves férfi egy hongkongi turistacsoporttal érkezett a látványossághoz, és egy szóvivő szerint éppen egy szelfit akart készíteni, amikor megcsúszott, és a mélybe esett.

A terület kevésbé zsúfolt, mint a Grand Canyon más részei, és az eset idején a szokásosnál is kevesebb látogatói volt a helyszínen. A területen több jelzés is figyelmezteti a turistákat, hogy ne menjenek a kanyon szélére, ahol nincsenek védőkorlátok. A haláleset miatt az üvegpadlós Skywalk kilátót ideiglenesen lezárták.

Két nappal korábban pedig egy külföldi férfi holttestét találták meg egy erdős részen. Az ő halálát nem zuhanás okozta, a halottkémi hivatal még vizsgálja a tragédia okát.

Az évente majdnem 6,5 millió turistát vonzó Grand Canyon nemzeti parkban nagyjából 12 haláleset történik minden évben, de csak kis részüket okozza zuhanás. A nagy meleg, a fulladás és egészségügyi problémák okozzák a legtöbb halálesetet.

A szelfis halálesettel kapcsolatban a CBS News egy kutatásra hivatkozva közölte, hogy hét év alatt 259 ember halt meg szelfikészítés közben. A halottak több mint 70 százaléka férfi volt, akik nagyobb kockázatot is hajlandóak vállalni egy jó fényképért.

Kommentek:

Top 0