• Krimi
Faktor

Rettenet Nagyréven: tinifiú lőtte agyon egy család kutyáját

A fiú a lövést azzal indokolta, hogy azt hitte, egy kóbor kutya sétált az utcában.

16 éves fiú lőtte agyon egy kecskeméti család kutyáját pénteken reggel Nagyréven, ahová horgászni utaztak hosszú hétvégére - írja a baon.hu. A család 12 éves kislánya két kutyájukkal az udvaron játszott, amíg az anyuka néhány percre bement a lakásba kávét főzni. Miután ismét kiment, azt vette észre, hogy az egyik ebnek már nyoma veszett.

Kettő, vagy három perc lehetett, amíg lefőztem a kávét és mentem ki az udvarra. Akkor láttam, hogy már csak az egyik kutyával játszik a kislány. Keresni kezdtük, rohantunk ki az utcára, de akkor már ott feküdt, a második szomszéd portája előtt, a házunktól mintegy harminc méterre

– mesélt a történtekről a lapnak Bajtay Anita. A fiú, bár először mindent tagadott, később beismerte tettét a rendőröknek.

A lövést azzal indokolta, hogy azt hitte, egy kóbor kutya sétált az utcában. A vélhetően légpuskából leadott lövés a kutya tüdejét érte, amitől az azonnal elpusztult.

Anita információi szerint, a 16 éves fiú szülei is otthon voltak, amikor eldördült a végzetes lövés. Nico egy fajtatiszta, díjnyertes fedező yorki kutya volt, több szépségversenyt is nyert. A bűncselekménnyel kapcsolatban a kiskorú elkövetőt a rendőrök elfogták, ellene eljárást indítottak. A Büntető Törvénykönyv szerint, mivel betöltötte a 14. életévét, már büntethető a 16 éves fiú. Tettéért akár három évet is kaphat.

Kommentek:

Top 0